Върховният касационен съд окончателно осъди, по обвинение на  Окръжна прокуратура-Русе,

...
Върховният касационен съд окончателно осъди, по обвинение на  Окръжна прокуратура-Русе,
Коментари Харесай

20 години затвор за извършител на убийство

Върховният касационен съд дефинитивно осъди, по обвиняване на  Окръжна прокуратура-Русе, мъж за причиняване на гибел на съгражданин.        

Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура-Русе. След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителят е приет за отговорен и е наказан по повдигнатото му от прокуратурата обвиняване. Съдът е признал П.П. за отговорен за това, че на 20.09.2018 година, в гр. Ветово, обл. Русе съзнателно умъртвил другиго – И.А. на 57 години, като гибелта е настъпила на 10.10.2018 година Убийството е осъществено преднамерено и съставлява рисков рецидив – закононарушение по член 116, ал.1, вр. Чл. 115 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е бил осъждан, в това число и за ликвидиране през 1997 година Пострадалият също бил осъждан неведнъж за осъществени закононарушения. След изтърпяване на наказванията си и двамата живеели в гр. Ветово. Пострадалият злоупотребявал с алкохол, живеел като друмник, бил свадлив и отправял обиди и закани към инцидентни минувачи. На 20.09.2018 година той пиел алкохол на площадка пред магазин в града. По същото време майката и сестрата на подсъдимия пристигнали да пазарят. Като ги видял, И.А. почнал да ги псува и наскърбява. В ръката си държал нож и споделил, че ще убие П.П и ще му вземе дамата. Подсъдимият схванал за случая. Ядосан от това и под влияние на алкохол, вечерта отишъл при И.А. и му нанесъл побой с дървена пръчка. В резултат му предизвикал черепно-мозъчна контузия, довела до смърта му.

За осъщественото закононарушение Окръжен съo-Русе е осъдил П.П. на пожизнен затвор, като това наказване е доказано от Апелативен съд-Велико Търново. Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е понижил наложеното наказване от пожизнен затвор на двадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Присъдата е приведена в осъществяване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР